O întreagă sală de baschet se poate conecta! Cum trăiesc, ca sportiv, astfel de momente și ce simt?

Ca sportiv de performanță, ești învățat să respecți o anumită rutină, preliminar unui meci. Acest fapt include, pe lângă activitățile fizice, și o stare aproape permanentă de conștientizare (respectarea unei alimentații, unor intervale de timp de atribuite odihnei și alte îndatoriri disciplinare). Scopul este de a ajuta sporitvii să performeze la capacitate maximă. Vreau să se înțeleagă că sunt mai multe aspecte care determină pregătirea stării pentru meci. Aceste aspecte sunt, firește, de natură fizică (ce țin de corpul sportivului) și mintală (ce țin de focus și liniște lăuntrică), dar și energetică (ce țin de energia pe care ești capabil să o simți și să o exprimi). Ei bine, despre acest ultim aspect vorbesc în acest articol!

Sâmbătă am jucat acasă, în Sala Transilvania. Ce seară plină de energie! Sau mai bine zis, ce sală plină de energie! Cum poate o întreagă arenă de baschet să creeze un adevărat cumul energetic? Suporterii au dat dovadă de extaz înainte, în timpul și mai ales la sfârșitul meciului!

Fanii din Sibiu au arătat de nenumărate ori că pot să ocupe toate scaunele din arenă și să aducă un plus de energie în timpul partidelor de baschet… însă de data asta am simțit, literalmente, că o întreagă sală avea intenția ca noi să câștigăm acest meci – de când am intrat pe teren la prezentarea celor doua echipe, până în ultimul minut de joc.

Suporterii sibieni, de obicei, pun stăpânire pe situație încă dinaintea partidei, de când încep să cânte imnul național. Atunci, pot spune că trăiesc un adevărat moment de încărcare energetică. Timp de câteva minute corpul meu secretă adrenalină și alți hormoni ce mă ajută să fiu pregătit de luptă! Atunci, corpul meu simte o vibrație înaltă, deosebită și așa sunt mai mult decat pregătit de startul meciului!

Dat fiind faptul că sunt concentrat, ca să pot performa la capacitate maximă, nu pot acorda prea multă atenție la ce se întâmplă în afara terenului. De regulă, energia pe care o exprim, vine din dorința de a câștiga, completată de fericirea și euforia pe care le simt atunci când joc baschet. Totuși, este special momentul în care simți cateva sute sau mii de oameni că îți dau din energia lor și îți amplifică starea respectivă! Când aud strigătele galeriei și cântecele lor, simt extaz, euforie și îmi creează un cadru ideal de a performa. Mă simt ca un artist pe scenă sau ca un gladiator în arena de luptă!

La finalul meciului, ne-am așezat în fața suporterilor, pregătiți să cântăm împreună. Atunci a avut loc cea mai frumoasă sincronizare! Lumina din sală s-a stins și oamenii ce ocupau locurile din tribune au început să aprindă lanternele de la telefoane…așa s-a creeat o imagine minunată și un moment de ținut minte! Am continuat să cântăm împreună cu galeria, să sărim și să ne bucurăm, ghidați doar de blitz-urile din sală și de vibrația ridicată, pe care sunt sigur că o simțeam cu toții!

Din câte am înțeles, a fost o pană de curent în toată zona din cartier, ce a facut ca lumina să se stingă în sală…până ce au pornit generatoarele. Dacă într-adevăr a fost o coincidență faptul că lumina s-a stins fix după ce ne-am așezat să aplaudăm împreună cu spectatorii, pot doar să mă simt binecuvântat și să-i mulțumesc lui Dumnezeu că am această “meserie”!

Felicitări fanilor pentru eforturile pe care le depun la fiecare meci! Vă mulțumesc pentru energie! Hai CSU!

Linkuri cu videoclipul în care este surprins momentul de la finalul meciului:

@Facebook @Instagram

Publicat de Sebastian Ionescu

Rațional 50%-Empatic 50%

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s