Episodul 4.

Salutare.

Au trecut în jur de două săptamâni de când am publicat ultimul articol. Pentru mine, perioada asta e în genul vacanței de vară din copilarie, când nu trebuie sa știi exact în ce zi a săptămânii ești. În schimb, mai mult decat ce zi este, mă interesează să am o rutină pe care să o respect.

În fiecare zi urmăresc să fiu productiv cu ceva. Trebuie sa fac un antrenament (de specialitate-baschet/ de forță/ de alergare) pe zi, să mă pot pune seara liniștit cu capul pe pernă. Nu știu câte persoane se regăsesc în poziția asta, dar cine o face, știe că nu vorbesc aiurea. Pentru că sunt obișnuit și îmi place sa fac parte dintr-un program organizat, cu o echipă, e puțin cam dificil să-mi mențin condiția fizică la un nivel ridicat…sau mai mult, îndemânarea cu mingea. Aici îi revine rândul disciplinei să salveze situația. Cred că un element foarte important în a avea și a susține o disciplină bine dezvoltată, este consistența/ repetiția. Pentru mine, în acest moment, e important să fiu activ și să am o atitudine pozitivă ZI DE ZI. Și așa, la începerea noul sezon competițional, voi avea putere să concurez cu jucătorii care nu au avut pauză de câteva luni, ca mine.

Așa zicea și Usain Bolt, că se antrenează patru ani ca să alerge nouă secunde.

În nuvela pentru copii, “Ca Sportivii”, e descrisă o scenă din care rezultă exact concluzia asta. Adaug mai jos o părticică din capitolul respectiv, “Întâi muncă, după, răsplată”. (Cu maro este scrisă vocea lui Artur, iar folosind clasica linie de dialog, a lui Patric).

Sper că se înțelege de mai sus că dialogul are loc în urma unei nemulțumiri ale puștiului. Acesta crede că i se cuvine să nu respecte un anumit program de timp sau de alimentație, pentru ca e în vacanță și deja a facut un antrenament cu vărul său mai mare.

Explicația a ce scrie e urmatoarea. Copilul are nevoie sa-și schimbe obiceiurile, pentru că cele curente nu îi aduc satisfacție; nici la școală și nici în relația cu persoanele din jur. Ce îl ajută pe el foarte mult, este ca îl are în preajmă pe vărul său, care e sportiv de performanță și știe exact ce exemplu să-i ofere.

De-alungul celor unsprezece capitole din carte, vor fi mai multe constatări de genul ăsta. Mai multe întâmplări care, pe lângă că îl fac pe cititor să se amuze, îi sugerează să-și dea seama de puterea pe care o deține. Fiecare persoană este capabilă de a realiza că orice problema are rezolvare și orice scop poate fi atins…contează doar ce instrumente folosește! Și, la fel ca exercițiul de meditație din articolul trecut, vom vedea mai multe instrumente de genul, în nuvela “Ca Sportivii”. Sincer, abia aștept sa fie publicată.

Până acum am scris în aria asta de “conștientizare” și poate unii cititori preferă să nu le fie pasat agresiv acest fel de informație. Scriu despre ce se întâmplă în rutina mea zilnică, pentru că nu vreau să fiu ancorat într-un anumit moment, ci prefer să caut inspirație în lucrurile de care mă lovesc în momentul “ăsta”.

Vreau ca persoanele din jurul meu să se dezvolte…în orice plan preferă fiecare, desigur; Dacă se întâmplă asta, poate ne vom inspira reciproc și fiecare cerc de prieteni din care facem parte va fi, poate, unul nevătămător. Îmi place când se întâmplă asta și mă simt dator, într-un fel, să scriu despre lucrurile care îmi asigură mie salubritatea; și aici nu mă refer doar la reciclat.

Mai fac o mică declarație, în aceeași tentă de mai sus, și, la urmă, vă las cu întrebarea din acest episod. Sunt doar o persoană care își exprimă părerile, așa că tratează ce scriu, ca atare.

*Se întâmplă să trec prin multe momente diferite; Să mă găsesc în situații în care simt emoții de tot felul, fie mișto sau nașpa. Atât…Nu e mai multă definiție. Nu e o interpretare empatică a lucrurilor, ci simplul adevăr. Cum ma las influențat de acest roller coaster sensitiv, depinde de mine. Așa că încerc să fiu mai conștient de asta când mă aflu într-o situație nasoală și să mă aduc într-o stare din care pot să privesc obiectiv. Din treaba asta pleacă, poate, scânteia de motivație ce ajută la respectarea unei rutine pozitive/ organice/ sănătoase și disciplinate.*

Dacă ai putea să alegi dintre toate persoanele de pe mapamond, cu cine ți-ai petrece o zi însorită de duminică?

Scrie răspunsul tău în josul paginii, nu fi ignorant.

Publicat de Sebastian Ionescu

Rațional 50%-Empatic 50%

6 gânduri despre „Episodul 4.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s