Episodul 3.

În acest episod am să dezvălui în continuare detalii despre carte. Însă, înainte de asta, vreau să arunc ceva aici.

Mesajele de genul ăsta sunt un fel de curent electric pentru mașinile Tesla. Vă mulțumesc și sper în continuare să aveți vibe bun cu blogul. Pup.

Din când în când, se întâmplă să stau de vorbă sau să am tangență cu persoane care transmit un vibe mișto; într-adevăr, sunt mai distanțate întâlnirile care se simt fix potrivite…mă refer la genul ăla de conversație după care te gândești “bă ce bine-mi pare ca am povestit cu X sau Y”. Poate nu s-ar mai simți speciale aceste momente dacă le-am avea în fiecare zi; cine știe…? În mod cert, după ce am lansat blogul am avut vreo trei-patru conversații chiar tari, cu diferite persoane. Au fost si mesaje pe IG, dar și dialoguri față în față sau pe apel video. Voiam doar să spun ca se simte un vibe călduros când se întâmplă asta, vă mulțumesc! Nu știu dacă e efectul exprimării în scris sau doar faptul ca de ceva vreme nu am mai întreținut relații care altă dată erau destul de întărite.

Sunt o persoană care urmează anumite principii. Pe unul dintre ele îl reprezintă ideea că trebuie să fiu puternic/ să-mi ating scopurile personale și țelurile/ să mă simt liniștit și încrezător, dacă vreau să ajut persoanele din jurul meu sau dacă pot să le ofer un exemplu pozitiv. Îmi doresc și mă simt minunat dacă influențez pozitiv persoanele cu care “vibe-uiesc”.

Și acum despre carte:

De la bun început am știut că transmiterea în scris a unor “învățături” e dificilă. Mai ales în 2021, când e mult mai lejer să primești o informație în 30 de secunde, cu ajutorul rețelelor sociale. Sunt recunoscător, însă, că mi-a venit ideea să-mi public scrisul sub forma unei nuvele pentru copii, unde principalul aspect este umorul. Un umor fin va ajuta cititorul (fie copil, fie adult) să perceapă mai ușor întâmplările povestite în carte și, în final, să tragă logic niște concluzii (ca o morală dintr-o fabulă).

Așa; să vă zic despre personajele principale și acțiunea din nuvelă. În lumina reflectoarelor va fi un baiețel introvertit din clasa a cincea, pe nume Patric. De-alungul cărții veți fi conduși prin întâmplări, cu ajutorul vocii lui. Cadrul inițial îl surprinde pe puști înainte de vacanța de primăvară. Sper că cititorul își va da seama clar despre starea în care se afla Patric la început. Ca să fac un scurt rezumat, el are tot felul de stări nașpa, iar felul prin care percepe lucrurile din jurul său, este unul negativ…în mare parte. Ideea e că puștiul trăiește doar cu mama sa și, la o analiză în detaliu a personajului, se poate observa că în drumul său spre maturizare i-ar putea prinde bine un exemplu patern. Ilustrațiile expresive îl vor ajuta pe cititor să-l cunoască pe Patric și să-l înțeleagă mai ușor!

Deși îl surprindem pe copil în planul principal, personajul care îl ajută și-l susține să primească în continuare din empatia și dragul cititorilor, este vărul său mai mare, Artur. Vom afla despre Artur că e baschetbalist de performanță și îl vom vedea în diferite posturi de “role model”, în cele două săptămâni pe care le petrece cu verișorul lui mai mic. În continuare, desenele cu personajele își vor amplifica rolul și vor adăuga povestirii aerul de întâmplare reală.

Ce e special la această nuvelă, e faptul că Patric, puștiul, va prelua unele învățături de la Artur, pentru ca vor avea sens in mintea lui. Își va da seama că lucrurile pe care le vrea (cum îl percepe lumea din jur/ notele de la școală/ relația cu persoanele din jur/ cum se ocupă de stresul din viața lui) necesită o anumită atitudine. Această atitudine o observă la vărul său și o adoptă. Nu se observă niciun moment în care Artur îi spune lui Patric cum să se comporte exact, ci de-alungul întâmplărilor puștiul își schimbă obiceiurile din proprie dorință de dezvoltare.

Și așa vor trece 11 capitole și cititorul va avea o sete de a citi, tocmai datorită stilului de scris ușor de digerat. Nuvela va avea umor, concluzii mișto, desene faine și se vor întâlni temperamente/ obiceiuri/ reacții pe care le observăm la oamenii din jurul nostru sau în psihologia de bază.

Atunci când se va termina perioada pe care cele doua personaje o petrec împreună, se va vedea o schimbare în comportamentul lui Patric. Acesta va fi mai stăpân pe sine și va avea mai multă încredere că ce își dorește poate deveni, intr-adevăr, realitate. Va avea o relație mai buna cu persoanele din jurul său, dar și cu profesorii de la școală. În plus, exercițiile fizice pe care le va face împreună cu Artur, îl vor ajuta să devina un copil cu colonana vertebrală puternică…la propriu și la figurat.

Vor mai dura câteva zeci de zile până când cartea va fi in putere să stea pe un raft, deci voi mai avea timp să scriu aici citate și detalii despre lucrurile narate și personaje. Așa că, pentru moment, vă las cu întrebarea acestui articol și vă rog să raspundeți la ea în secțiunea comentariilor! Cheers!

Ce lucru/ obicei/ întâmplare/ declarație din partea cuiva/ chestie, te face să te simți cel mai ÎN PUTERE?

Adaugă răspunsul în josul paginii.

Publicat de Sebastian Ionescu

Sportiv de performanță Autor Mental Performance Coach

9 gânduri despre „Episodul 3.

    1. Se scrie in cartile de filozofie sau in cartile cu motiv spiritual, ca realitatea este relativa, in functie de perspectiva din care privesti. Pai daca e asa, imi pare super bine ca esti toate lucrurile de mai sus! Te cred pe cuvant ☀️

      Apreciază

Lasă un comentariu