Episodul 1.

Salut.

După ce am postat treaba asta pe @instagram, am primit două tipuri de mesaje. Nu m-așteptam să primesc vreun mesaj, sincer să fiu, dar la urmă am fost surprins plăcut.

În prima categorie s-au încadrat persoanele care mi-au urat “de bine”…adică texte de genul ăsta:

Fără să mă ascund după deget, recunosc că m-am simțit bine când am citit cuvinte din care se simțea un anumit nivel de empatie. Vă pup.

Iar al doilea tip de mesaj s-a nimerit, într-o oarecare măsura, cu lucrurile la care mă gândeam în ultima vreme. Un feedback, pe care nu-l așteptam, mi-a atras atenția in direcția exprimării publice. Intenția pe care am avut-o când am pus postarea respectivă, a fost scrisă in comentariu…nu am vrut să atrag atenția în mod special, ci doar să le explic situația în care mă aflam, oamenilor care erau interesați de ce fac eu.

Ei bine, lucrurile se schimbă acum. This is day one. Urmează o serie de episoade în care o să transmit – via scris – povești/ trăiri/ întâmplări plăcute și neplăcute din viața unui sportiv de performanță. Deși satirica este principalul aspect al multor lucruri postate în 2021, vreau ca articolele de aici să-l inspire pe cititor și să-l motiveze.
Activitatea unui sportiv de performanță se rezumă la o arie puțin mai largă decat lasă să se observe, de multe ori, aparențele. Am să ating, în funcție de episod, atât subiecte piperate, cât și cu tentă motivantă…adică o să scriu chestii amuzante/ caterincă/ bășcălie/ miștouri din vestiar, dar, mai mult decât atât, vreau să merg într-o direcție educativă.

Să fii sportiv e foarte tare, tocmai pentru că necesită o disciplină bine șlefuită, o ambiție permanentă și o viziune clară asupra scopurilor personale. Nu sună captivant deloc, dar petrecerile/ femeile/ faima și alte aspecte superficiale vin, de obicei, în urma unei munci îndelungate.

În acest prim episod am vrut doar să-mi exprim intenția…însă, dacă tot am ocazia, da-mi voie să-ți transmit ție, cititorule, un mesaj…here we go:

Unele lucruri prin care treci par nedrepte/ de cacao și vreau să știi că, din punctul ăsta de vedere, toți suntem la fel. Ne regăsim in activități care ne captează total atenția și ne place asta, insă de cele mai multe ori umblăm de colo colo inconștient…aici mă refer la intenția pe care o avem. Sensul acestei intenții este ascuns undeva în subconștient și de multe ori iese la suprafață într-o manieră negativă. Defapt, hate-ul pe care îl observăm din ce in ce mai mult in jurul nostru, în general este fară intenție. De multe ori ne regăsim in situații inconfortabile și nu știm cum am ajuns acolo. Se întâmplă să ne trezim că avem in gând o întrebare de genul “De ce mi se întâmplă mie asta?”. Te rog frumos, dă-ți voie, fix in acel moment, să privești imaginea de ansamblu și sa vezi ce e cu adevărat important pentru tine. Ocupă-te de tine și cei din jur o să te urmarească sau o să se dea la o parte. Tu știi cel mai bine ce te face să fii fericit/ liniștit/ împăcat. Nu vreau ca aceste rânduri să fie sufocante intr-o direcție de “dezvoltare personală”. Nu mă interesează în ce direcție te dezvolți tu și nici nu am nimic de câștigat dacă decizi să mă asculți sau nu…dar cum putem să aruncăm cu hate in jurul nostru, fară niciun motiv, la fel putem să ne exprimăm pozitiv, cu un vibe bun și, de ce nu, cu dragoste.

Sper că exprimarea mea e ușor de înțeles și nu deranjez pe nimeni cu ce spun. În aceste episoade o să-mi înșir gândurile in formă brută, desigur, in scop de amuzament (for entertainment purposes only).

Chestiile pe care le-am spus mai sus o să aibă mai mult sens atunci cand vei vedea direcția pe care o va lua acest blog. Sper să te intorci aici cu inima deschisă, iar eu să te răsplatesc cu informații si povești mișto. Pace.

Ups, era să uit! Dacă tot mi-am permis până acum să mi te adresez așa, direct, dă-mi voie să te rog ceva…

La sfârșitul fiecarui episod o să pun o întrebare, mai mult sau mai puțin legată de subiectul discuției, la care iți cer ție, cititorule, să răspunzi cu un nume/ tag anonim. Răspunsul il poți trimite in josul paginii! Poți să fii creativ la alegerea aliasului ficțional (Exemplu de nume: Gogoașe/ 07noidoi/ Tataluimama).

Știu că poate nu ai chef să scrii acum un raspuns la întrebare, dar pentru mine contează mult această interacțiune. Dacă vrei să mă susții pe mine și activitatea mea, don’t be a bitch și pune ceva in comentariu. Îți mulțumesc anticipat.

Ce activitate ai introduce in rutina ta, dacă ți-ar permite timpul?

Răspunde mai jos, în secțiunea „Lasă un răspuns”

Publicat de Sebastian Ionescu

Sportiv de performanță Autor Mental Performance Coach

26 de gânduri despre „Episodul 1.

  1. Mereu ai fost un om profund si analitic in felul cum te pozitionezi in fata vietii. Ma bucur ca dai glas gandurilor si sunt mandra de tine ca ramai autentic si vulnerabil. Astea sunt calitatile celor mai de succes oameni. Jos palaria si multumesc

    Apreciat de 1 persoană

  2. Acum ca ai pus bazele acestui blog, imi voi face timp in rutina mea zilnica sa iti citesc blogul si sa incerc sa retraiesc prin randurile tale experientele de care ai avut parte. Mult succes si vrem mai mult!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Aș citi, aș desena mai mult și nu în ultimul rând, aș începe un curs de antrenor personal.
    Îți urez mult succes și îți admir decizia de a da glas, nouă, sportivilor de performanță și nu numai! Abia aștept să citesc în continuare!
    All the luck & love! 😊✌🏻

    Apreciază

  4. In general as vrea sa le arat celor din jur ca ii plac, dar fara sa par insistent. Stiu ca nu e activitate, dar daca tot e comentariul anonim am zis sa fiu sincer

    Apreciază

Lasă un comentariu